0

А нтимафиоти са нахлули в сградата, в която се помещава една от големите застраховеателни компании - "Лев инс", както и Съюзът за стопанска инициатива (ССИ), които бяха свързвани с разстреляния Алексей Петров, потвърдиха от МВР пред "Телеграф".

Маскираните спецполицаи са влетели изневиделица. По предварителна информация, в рамките на акцията се провеждат обиски, концентрирани в "Cyber one" - партньор на застрахователното дружество в киберсигурността, чийто офис се намира в същото здание на булевард "Черни връх" в столицата. Центърът за киберсигурност на застрахователната компания се помещава на третия етаж, а ССИ, който се оглавяваше преди от Алексей Петров - на петия.

Отново по предварителна информация - акцията е във връзка с убийството на Алексей Петров, като МВР е влязло в сградата по неотложност.

От "Лев Инс" излязоха с официална позиция относно случилото се. Ето какво гласи тя: "Във връзка с полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, заявяваме, че действията на органите на реда не са свързани с дейността на застрахователна компания ЛЕВ ИНС. Действията са насочени към компания, която е наемател в сградата, както и помещенията на Съюза за стопанска инициатива. Бяха отцепени два етажа, а служителите изолирани и лишени от комуникации.".

От ССИ също излязоха с позиция: „Полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, в която се помещава офисът на Съюза за стопанска инициатива, не е насочена нито към администрацията, нито към членове на ССИ. Действията на органите на реда не са свързани и с дейността на организацията. Те са насочени към друга компания, която е наемател в същата сграда. Етажът, на който се намират офисите на ССИ, беше само огледан от полицията. Уверяваме всички членове на ССИ, че организацията надлежно и стриктно продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност.”.