0

Б ившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева влиза в затвора за 6 години. Тя беше изведена от дома й от служители на съдебна охрана, научи „Телеграф“.

Това се случи след като Върховният касационен съд излезе с окончателна присъда. Делото срещу нея е за корупция - искане и получаване на подкуп в размер на 75 000 евро от  строителния предприемач Александър Ваклин.

Нейната заместничка Биляна Петрова ще търка нара 5 години, а Петко Дюлгеров - 4.

Иванчева също коментира присъдата си във Фейсбук, като пусна публикация, че тръгва към затвора в Сливен, а след това и видеа на отвеждането й. 

Делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров претърпя множество обрати. Според първоинстанционния съд е имало искан, но неполучен подкуп. Наложената тогава присъда на Иванчева беше 20 години лишаване от свобода, за Петрова – 15, а за Дюлгеров – 12.

След това случаят стигна до Апелативния спецсъд. Той определи наказания от 8 години затвор за Иванчева, 7 – за Петрова и 6 – за Дюлгеров. И тримата бяха оставени под домашен арест.

По-късно мярката на Иванчева бе изменена на „парична гаранция” от 10 000 лв. Един от мотивите за това решение на съда беше бременността на екскметицата, която налагаше честото ѝ излизане извън дома.