0

М икробус е с мигранти катастрофирал на магистрала „Тракия“ край Чирпан. Около 5.00 часа в неделя е направен опит за спиране на два буса, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Едното превозно средство е спряло. В него са установени 46 пътници. Шофьорът е задържан.

Вторият бус е продължил с висока скорост. Малко преди 165-и километър на АМ „Тракия“ в района на бензиностанция е спукал задна лява гума и се е преобърнал. Загинал е един от пътниците, ранените са над 30. Водачът на превозното средство със софийски регистрационни номера е успял да избяга.

Част от пострадалите са настанени в УМБАЛ „Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, а другите са откарани в столично лечебно заведение.

Детенце на 11 г. възраст е в по-тежко състояние, то е в комоцио, но без загуба на съзнание. Направен е скенер, няма тежки увреждания. Още един пациент предстои да бъде опериран, има и с травма на ръката, който предстои да бъде опериран, отчете здравният министър Асен Меджидиев.

"Гумата експлодира, колата удари мантинелата. Колата катастрофира, получихме наранявания", тазакза Мохамед, който е от Афганистан и е на 16 години.

Флагман

По-късно се появи информация, че полицията издирва още един бус с мигранти, като той и катастрофиралият на магистрала „Тракия” били част от един канал и се движили с пилотна кола. След катастрофата, издирваният бус и пилотната кола продължили.