0

З астреляха нотариуса Мартин Божанов в София, научи "Телеграф" от свои източници в МВР.

Полицията отцепи голям периметър около местопроизшествието. Към момента не е ясно как се е стигнало до убийството.

Инцидентът е станал в комплекс "Глория палас", който се намира между столичния квартал "Горна баня" и Околовръстен път на София. Достъпът до комплекса е ограничен. Изпратените на място полицейски екипи проверяват всички влизащи и излизащи. В същото време разследващи преглеждат видеозаписи при охранителите на комплекса.

Охранител на жилищен комплекс в района заяви за NOVA, че около 19:20 ч. тази вечер съседи са чули изстрели и така той е разбрал за случващото се. „Тепърва правят огледи, тепърва разглеждат. Доколкото знам, е станала стрелба, но не се знае откъде е. Живущи тук ми се обаждаха по телефона, че има изстрели, но откъде са дошли, не мога да кажа”, разказа той.

Заради тежкото криминално престъпление беше отменено учението, което МВР беше оповестило с начален час 22:00 ч. в центъра на София.

Предполага се, че дейността на Божанов като нотариус е причината за убийството. Той е бил заподозрян за различни измами.

Мартин Божанов - Марто Нотариуса бе първият клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство "Кушлев". През 2008 г. му е отнето имущество за 430 000 лева, след като е осъден за измама с имоти. Името на Божанов е свързано и в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата. Имал е участие в 17 фирми. Божанов е роден през 1973 г. и беше смятан за близък с определен политически кръг.

БТА

БТА