0

Ж андармерия и цялото ръководство на МВР от София пристигнаха в Дупница, заради издирването на изчезналата Ивана, съобщи struma.bg.

17-годишната дупничанка Ивана Георгиева е в неизвестност от петък. Новината обяви извънредно кметът Първан Дангов. 

По време на своя отчет за 100 години от управлението си, той получи обаждане от местната полиция с призив граждани да се включат в търсенето на тийнейджърката.

Момичето е родено през 2006 г. Тя е със слабо телосложение, много късо подстригана и облечена с бледо розово шушляково яке, черни дънки и бели маратонки.

„Имаме нужда от доброволци, които да съдействат на полицейските органи за издирването на ученичка, която е в неизвестност от вчера. Полицаите ще имат нужда от хора, които да помогнат в претърсването на гориста местност, където има подозрения, че момичето може да бъде намерено. Призовавам жителите на Община Дупница и съседните населени места.

Всеки, който има някаква информация може да се свърже с полицията на телефон 5 77 11 и 5 77 12 с код за Дупница 0701, или на 112.

"От 06:00 часа сутринта акцията продължава и тя не е спирала второ денонощие", каза пред БНТ Първан Дангов.

Според него случаят е подценен от родителите. "Не може детето ти да не се прибере от училище, да си остави телефона на класната ръководителка и ти да се обадиш чак в 22:00 часа", уточни кметът на община Дупница. 

В ефира на NOVA Дангов разкри, че търсенето на момичето е продъллжило през цялата нощ с доброволци и следови кучета. Той уточни, че Ивана е била проблемно дете в семейството.