0

В ластите в Италия иззеха над 100 броя различни диви животни държани незаконно в апартаменти в курортно селище недалеч от Генуа. Като случай, той е без прецеденти в Италия.

Националният орган за защита на животните ENPA с филиал в Генуа, съобщи за иззет рекорден брой диви животни държани незаконно в два апартамента в жилищна сграда в селището Лаваня.

Органът е действал по сигнал на лесничейския корпус на карабинерите.

Били са намерени 59 сребристи чайки, 2 лисици, 1 сърна, 4 гугутки, 14 гълъба, 1 керкенез, 1 сокол скитник и 30 американски блатни костенурки.

Държани от малка местна асоциация, ,„животните са пребивавали в несъвместими за тях условия в порутените апартаменти сред мръсотия и деградация надхвърлящи всяко въображение”.

Претърсването е извършено заради постоянните неприятни и силни миризми идващи от въпросните апартаменти, установили се по стълбището и в асансьора.

За транспортирането на животните до „Центъра за възстановяване на животни” CRAS се наложили няколко пътувания.

От Националният орган за защита на животните припомнят, че при откриване на диви животни в нездраво състояние гражданите трябва да се свързват с оторизираните за това центрове, а не с неупълномощени асоциации.

В Италия е забранено да се държат диви животни в домашни условия.