0

С ексманиак пощури жените във влака и бе свален с полиция на една от гарите. 29-годишният мъж се качил в Русе и още с тръгването се юрнал с бързи крачки из купетата във вагоните. Там, където имало млади жени и момичета, маниакът нахлувал и започвал да им говори мръсни думи, някои дори успял да обара, преди да се опомнят.

Агресивният пътник пътувал за Варна, но след сигнал на 112 влакът спрял на гарата в Разград.

Преследва

Във вагоните се качили униформени полицаи, които започнали да претърсват. Хората, пътуващи с влака, били силно изплашени. Те обяснили на ченгетата, че мъжът ги преследва из купетата. Влизал няколко пъти в празни купета и пушел цигари. Накрая го открили заключен в тоалетната, където отново бил с цигара в уста, което е категорично забранено в БДЖ.

Хулиган

„С качването си мъжът е започнал да обикаля купетата и да дразни пътниците. Отправял е закачки към по-млади момичета. Затворил се е в едно от купетата и е запалил цигара. Хората веднага са звъннали на 112 и влакът е бил спрян. Мъжът е бил свален, взети са му показания", разказа пред Нова телевизия Свилен Гърдев, ръководител „Финанси и обща администрация", поделение за пътнически превози БДЖ-Горна Оряховица.

От МВР съобщиха, че мъжът е задържан за хулиганство до 24 часа.