0

В оенно-окръжна прокуратура-София работи по няколко версии във връзка със самопрострелялия се биатлонист, трикратен участник на Олимпийски игри и бивш национален състезател Красимир Анев. Това разкри говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София Евгения Деянова, цитирана от Агенция "Фокус".

Анев се простреля със собственото си оръжие край язовир близо до Кюстендил. След инцидента е откаран с линейка във ВМА в столицата. Състоянието му остава тежко, но стабилно.

ПЪРВО В “ТЕЛЕГРАФ”: Биатлонистът Красимир Анев се простреля

"Разследването е в начален етап. Работи се по множество версии. Извършват се действия по разследването, предстои назначаването на съдебни експертизи", обясни прокурор Деянова.

По случая е образувано досъдебно производство, което е в компетенциите на Военно-окръжна Прокуратура - София. Причината - Европейският ни шампион е военизиран и помага за физическата подготовка на военнослужещи. След края на активната си кариера той влезе в ролята на инструктор. 

Краси Анев в медикаментозна кома, лекарите се борят за живота му

Красимир Анев се раздели с националния отбор на България и професионалната си кариера през 2020 г. след тежък конфликт с федерацията.

Пред БНР през 2021 г. сподели, че помага в българската армия за подобряване на физическата подготовка във Военно-въздушните сили, а също така участваше в състезания под егидата на Световния съвет за спорт при военните.

Поради работата си за армията Анев е притежавал и пистолет. Като елитен биатлонист от световна класа с над 20-годишна спортна кариера Красимир Анев е изключително подготвен за боравене с огнестрелно оръжие.

Той е баща на 6-годишно момиченце, а часове преди инцидента намекна в социалните мрежи за разочарование от предателство и лични проблеми.

Към момента няма категорично потвърждение, че става въпрос за опит за самоубийство. В подобни случаи прокуратурата по правило не изключва и версията за "склоняване към самоубийство".