0

Б ургаско гръмна в понеделник с трагедия и спецакция за дрога.

Трагедията

17-годишен тийнейджър е намерен мъртъв в дома си на ул."Ал. Невски" в бургаския кв. "Акациите".

Сигналът е подаден малко след 10:00 часа тази сутрин, когато близки на Емил Ф. установили, че е припаднал и е в безсъзнание, без пулс, почти изстинал, информира "Флагман".

Малко преди това, по думите им, пушил цигара. Вероятно е тя да е с хероин или с т.нар. "друсан чай".

Гърдите му били посинели, а симптоматиката показвала, че вероятно е починал от инфаркт.

Тялото е откарано за аутопсия в отделението по "Съдебна медицина", а основните предположения са, че сърдечният удар е предизвикан от злоупотреба с наркотици.

Спецакцията 

Специализирана полицейска акция се извършва в този момент в сърцето на кв. "Кумлука" в Бургас, допълва местното издание.

 На ул. „Кракра“, която се намира непосредствено до училището, в момента ври от полицейски служители и маскирани спецченгета.

Претърсват двуетажния палат на местния тартор Славчо Садулата.

По информация на медията, зад двуметровите черни метални врати органите на реда са намерили солидно количество наркотични вещества.

Съседите на Славчо Садулата били лаконични, явно изпитват голям респект към своя комшия.

Някои от тях само загатнали, че има жена, а други даваха доста неясни обяснения, че бил рода с небезизвестния свиреп лихвар Мишо Щерионов, известен като Пандурито.

Други подробности съседите му не пожелали да споделят с оправданията, че той „не бил такова момче“ или „не го познавам, тук сме на квартира“.

Пред къщата на ул. „Кракра“ в момента има четири полицейски коли, както и следово куче.

Зад портите се виждали и цивилни инспектори от ОДМВР-Бургас.

В момента се извършват претърсвания на адреси в целия кв. "Победа", като не е изключено да става въпрос за ОПГ за наркоразпространение.