0

Ш офьор кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала "Хемус". Кадрите бяха публикувани вчера в социалните мрежи. Засенети са на автомагистрала „Хемус” в района на Варна в посока към морската ни столица. На клиповете се вижда как сив автомобил се движи с опасно висока скорост в насрещното платно и създава предпоставка за тежък инцидент. Според разказите на очевидци зад волана е била жена. 

„Карахме със 120 км/ч и автомобилът ни изпревари, намаляваха на разклони, на влизане в населени места”, разказва Ценка Желева, която заедно със съпруга си неколкократно е сигнализирала 112 за опасното шофиране. Първоначално те не виждали регистрационните номера на автомобила именно заради това увеличили скоростта, но колата непрекъснато ги изпреварвала.

Желева споделя, че след подадения сигнал от полицията не са се свързали с нея. 

Началникът на "Пътна полиция" - Варна Петко Камбуров заяви пред NOVA, сигналът е получен на 18 юни около 12 часа на тел. 112 и са насочени веднага два полицейски патрула по съответните пътни възли на "Хемус". Автомобилът не е бил установен тогава. Впоследствие е установен собственикът, който е посочил и лицето, което е извършило правонарушението.

"Водачът е родом и живущ от област Разград, на 56 години. Обясненията, които е дал, е че при прибиране към родния град, поради възникнали физиологични причини са спрели в лентата за принудително спиране, впоследствие след тръгването им установяват, че са забравили багаж с документи и парична сума, което е довело и до тяхното нелогични връщане", каза Камбуров.

По думите му за нарушението законът предвижда 1000 лв. санкция и отнемане на книжката за три месеца.