0

К андидат за общински съветник в Симитли е бил нападнат и бит от представители и кандидати на друга партия. Преди това му е предлаган подкуп за осигуряване на техни хора в секционните комисии, съобщава БНР.

Десетки са сигналите за нарушения и жалбите срещу политическите права на гражданите в Общинската избирателна комисия в Симитли. Младият мъж, който е бил заплашван и бит, е кандидат за общински съветник от партийна листа. Преди два дни други участници в изборите за местна власт му предложили да бъде част от схема за купуване на секционни комисии.

"Опитаха се да ме подкупят. Предложиха ми 30 000 лева да си вкарат членовете на същата партия във всички избирателни секции, за което естествено, аз не се съгласих", каза той.

Същия ден вечерта група мъже настигат автомобила на потърпевшия на пазара в Симитли: ”Преследваха ме и ме настигнаха на пазара, заградиха ме с три автомобила и бе използвана сила върху мен. Аз съм много потресен от случващото се. Страхувам се за себе си".

Напрежението в Симитли в деня на изборите продължава да ескалира. Общинската избирателна комисия е залята с жалби и сигнали. Председателят Величка Ушатова: "Броят не мога да ви кажа, защото непрекъснато постъпват жалби и сигнали за наблюдатели, които ходят облечени с жълти жилетки. В момента ще заседаваме да видим кои жалби са основателни и съответно какви действия да бъдат предприети".

Междувременно в Общинската избирателна комисия влязоха и представители на полицията.