0

Щ ангистът Карлос Насар се прибра на българска земя, след като спечели златото и беше обявен за №1 на Световната купа в Катар. Той коментира скандала с подкуп от 62 000 лв., по който с обвинения се сдобиха националният треньор Иван Иванов и сина му Иван Иванов - младши, експерт в Министерството на младежта и спорта. 

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Арестуваха национален селекционер за подкупа

"За тази грозна ситуация, подкупи и подобни неща, не знам, не мога да ви кажа подробности, обаче на всички ни беше ясно, че там има пари, които се подхвърлят под масата. Някои може да не знаят, че аз от доста време не тренирам в националния отбор. Там бяха започнали да се преминават всякакви морални граници, като тези със скандала с Неделчо Колев. Бяха започнали да ни спират заплатите умишлено, тъй като счетоводителят е партия на Иван Иванов. Неделчо Колев спираше заплатата на Иван и те не предаваха отчета и спираха да дават и нашите заплати. След това ни караха да правим видеа, в които да искаме смяна на ръководството. Вменяваше ни чувства за солидарност, след това аз спрях да тренирам в националния отбор", каза Насар пред БНТ.

Той обяви, че е много доволен от представянето си в Доха. Българинът беше избран за най-добър щангист на Световната купа в катарската столица, събрайки най-много точки от всички участници.

"След турнира в Доха, прекарах и една седмица в Германия. Наистина се чувствам прекрасно вече на българска земя. Минаха няколко състезания и то сполучило. Бяха доста интересни. Направих подобаващо завръщане. Такова, за каквото се подготвях от толкова дълго време и наистина съм доволен от резултатите, които постигнах", коментира той при пристигането си в София.

Щангистът разказа и как е преминало състезанието през неговите очи.

"Който е гледал турнира в Доха, знае как премина. Направихме обрат, тъй като аз в изхвърлянето, класирах се на шесто място. Бяха ме победили в изхвърлянето с 10 килограма, което ме пращаше на 221 кг. минимум, за да стана първи. Аз обаче направих 223 кг. и определено се справих в доха точно както го бях планирал", сподели българинът.

Той все пак призна, че не е очаквал да стигне до такъв успех след тежкия период, който имаше в рамките на тази година.

"Не съм си и мислил, че ще завърша по такъв начин. Макар и да ми беше трудно, макар и да ми беше гадно през цялото това време не съм сприрал да тренирам, не съм спирал и да вярвам. Не губех надежда", заяви Карлос.