0

С пипаха иманяри с монети, металдетектори, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

Акцията е проведена от екипи на сектора с цел противодействие на престъпленията, свързани с културно-историческото наследство на страната ни, а процесуалните действия са под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Задържани са 51-годишен мъж от пазарджишкото село Калугерово и негов 48-годишен партньор от София. При проверката криминалистите са намерили 14 старинни монети у единия, а у другия  - 2 монети, пръстен и два металотърсача. В апартамента на столичанина са открити 196 антични монети, 28 старинни предмета, стъклен буркан с течност и монети в него.

Претърсено е и жилище в село Калугерово. Там са открити старинни монети, предмет с белезите на културно-историческа ценност, незаконно притежавана ловна пушка с 31 патрона от различен вид и калибър, сачми и ловен барут и металотърсач. Ак;ията е съвместна с ГДНП и СДВР.

ОДМВР-Пазарджик

Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Образувани са полицейски производства под надзора на Окръжната прокуратура.