0

13-годишен преряза гърлото на свой съученик и рани най-малко четирима, след като вилня с чук, нож и въздушен пистолет в училище в понеделник сутрин.

Заподозреният Роман Г. е арестуван след жестокото нападение, при което ученикът влязъл в училище в Челябинск и започнал „безразборно да бие свои връстници“.

Момиче е откарано по спешност в болница в тежко състояние и е подложено на операция, за да спасят живота ѝ, след като ѝ било прерязано гърлото и била удара с чук по главата.

Второ момиче също е подложено на спешна операция, а още няколко са ранени по време на атаката.

Часове преди инцидента 13-годишният нападател публикувал изказвания в социалните мрежи, в което казва, че „Путин е поробил населението“, обвинявайки диктатора в „нацизъм“.

Разследващите все още се опитват да разберат мотивите за жестокото нападение.

Момчето отишло в училището цялото в черно по средата на първия урок, но не отишъл направо в класната стая, а минал покрай нея и тръгнал към тоалетните.

Няколко минути по-късно той изтичал с писъци в класната стая, където се провеждал урокът по биология, и започнал да размахва чук. Първо ударил по главата едно от момичетата, а след това и учителката. След това Роман ударил друго момиче и момче, избягал от класната стая и побягнал по коридора.

Заподозреният в крайна сметка е задържан Националната гвардия в поправително училище номер 68 и отведен на психиатър

Първоначално беше съобщено за четирима ранени, включително 13-годишно момиче, което се очаква да бъде поставено в изкуствена кома.

И четиримата ранени по време на вилнята - включително учителката, две момичета и едно момче, са откарани в болница.

57-годишната учителка по биология Нина Шошина била ранена, докато се опитвала да надвие момчето и да защити децата си в училището в уралския град Челябинск.

Учителката каза от болницата, че нападателят е влязъл в кабинета по биология пет минути преди края на урока.

„Държеше пистолет и чук. Той не каза нищо, само изкрещя“, каза тя.

Следственият комитет е започнал наказателно производство за небрежност и опит за убийство, съобщава ТАСС.

Часове преди атаката ученикът публикува в Telegram за така нареченото „робство“ на училищната система.

„Училището е предназначено да направи малките деца роби и да ги отвлече от истината за нашето правителство. В училищата те насаждат какво е добро и какво е лошо, но в действителност няма добро и лошо“, пише той.

Бащата на момчето пък заяви, че се интересувал повече от играта Minecraft, но че и бил тормозен в училище, като съученици са го оплювали и „морално са го унищожавали“, предаде Daily Mail.