0

Ч етирима души от едно семейство попаднаха в болницата с различни наранявания при развихрил се скандал в Чирпан минути призори на  5 февруари. Във видимо нетрезво състояние 40-годишният Господин Р. грабнал нож и започнал да коли съпругата си Кирилка, при което 37-годишната жена припаднала, но успяла да извика на помощ синовете си Асен и Гено.

Двете момчета на по 18 и 19 години първоначално пробвали да укротят разбеснелия се баща, но след като установили че той дори  не ги чува, по-големият Гено произвел изстрел със самоделно оръжие, заредено с ловни патрони, при което 12-калибровият заряд едва не отнесъл китката на изпадналия в амок изверг.

Междувременно, въпреки нараняването си Господин пробвал да нанесе удар с нож тялото на по-малкия си син, но острието се се отплеснало и се забило в собственото му тялото. Сигналът за кървавата вакханалия е бил подаден пет минути след полунощ на 5 февруари, на място веднага се отзовал екип на РУ „Полиция“.

Чирпан, оказана е  била спешна помощ на ранените,  иззети са оръжията и е образувано досъдебно производство за опит за убийство, който е останал недовършен по независещи извършителя причини .В. в ареста за по 24 часа по закона за МВР са двамата синове, които споделили,  че  не за пръв път, особено след като за последно излязъл от затвора татко им посягал на съпругата си , но този път ситуацията били повече от опасно и се принудили да го прострелят.