0

К атаджия бе осъден на 2 години затвор с 4-годишен изпитателен срок, след като Софийският градски съд го призна за виновен за вземане на подкуп от млада шофьорка. Униформеният я спрял в ранните часове на 1 ноември 2019 г. в района на НДК. Младата жена се прибирала от купон за Хелоуин и била маскирана.

Мацката се прибирала след парти в дискотека и била много изплашена, че я спират. Забелязал това, пътният полицай й обяснил, че е твърде млада, за да шофира без придружител вечер.

Заплаха

Разяснил й, че по закон е длъжен да й състави акт за установяване на административно нарушение. Униформеният й поискал 230 лева, за да не извърши проверка и да не уведоми оперативния дежурен в районното управление. Изнудил я, като й казал, че я грози глоба от 2000 лева. Предупредил я и че ще й свали регистрационните номера и ще дерегистрира автомобила й. Накрая я заплашил, че ще извика колегите си и ще я заключат по ЗМВР до 24 часа в ареста на районното управление.

Събиране

Младата жена се разстроила и се разплакала, а униформеният казал, че може да се „измисли“ нещо. Попитал я колко пари има в портмонето, а тя му отвърнала, че са й останали около 50 лева. Катаджията казал, че доникъде няма да стигнат тези пари и ще си спи в районното. Наложило се мацката да извика приятелите си, с които доскоро били на дискотека. Младежите събрали общо 230 лева и му ги дали, а той предупредил никой да не се обръща назад и да не го снима. Разплитането на случая станало, след като момичето разказало на баща си, а той подал сигнал в полицията. Съдът се мотивира, че въпреки грозните корупционни практики униформеният няма нужда да лежи ефективно в затвора, а е достатъчен само изпитателният срок на наказанието. Според магистратите катаджията имал чисто съдебно минало и изразил съжаление за стореното. Той е отстранен и от работа в системата на МВР за 3 години.