0

П олицията проверява версия, че младежите, които загинаха в джипа ковчег в Пловдив, са употребили райски газ преди зверската катастрофа в 3,30 ч. сутринта в понеделник. 21-годишният Кристиан и 20-годишната му приятелка Теодора загинаха на място, а Николета и Иван, които са на по 22 години, берат душа в болница. 

По данни на очевидци преди катастрофата младежите са били забелязани в района на Централна гара. 

ТРАГЕДИЯ: Двама души загинаха при жестока катастрофа в Пловдив! (ВИДЕО)

Тесте

Скъпарският джип Range Rover Sport бил спрян, от него дънела гръцка чалга. Младежите играели на карти и дърпали флакони с райска газ. Остатъци от флаконите са открити в района на гарата. Разпиляно тесте карти пък бе открито на мястото на жестоката катастрофа, което също потвърждава информацията. С мощната кола Кристиан изкоренил две дървета между платната на булеварда, след което се забил в трето и джипът се разполовил на две. Кристиан и Теодора са издъхнали на място. Близки до починалото момиче не бяха сигурни, че двамата са били гаджета. Познавали се от съвсем скоро. Автотехническа експертиза ще докаже с каква скорост се е движел автомобилът. По първоначални данни тя е била около 180 км/ч. 

Загиналият шофьор в Пловдив с огромно досие в КАТ (ВИДЕО)

Дъжд 

Джипът се оказа регистриран на софийска фирма, чийто адрес е в офис на бул „Брюксел“ 11. Собственикът на дружеството в изявление пред медиите заяви, че автомобилът е бил нает от Кристиан. До неотдавна младежът е работил в Англия, където е изкарал пари и искал да си купи скъпа кола. Младежът е правоспособен водач от януари 2021 г. За това време има 5 акта, 10 фиша, както и една глоба от 50 лева за превишена скорост с 21 км/ч, която е заплатил в срок. Кристиан е студент в Пловдивския университет. Има и регистрирана фирма за търговия "Аква делукс", в която е съдружник с баща си Антон Екмекчиян. Стопанистват магазинче в курортното градче Обзор на морето, разкриха запознати. До няколко дни ще са готови резултатите от кръвната проба на загиналия шофьор, за да стане ясно дали е бил чист и в момента на катастрофата. Преди фаталния удар в центъра на Пловдив е валял обилен дъжд и улиците са били мокри, което е допринесло още повече за тежката катастрофа.