0

П лячка за над половин милион евро отмъкнаха две деца на 12 и 16 години. Овършан е целият дом на пострадалия от набега им.

Екшънът като на кино се разиграл в Монца, а крадлите са описани, че са „от славянски произход“, пише Agi.it.

Те са отмъкнали пари, купища бижута, часовници и супер скъпи чанти от апартамент в центъра на града. Обирът е направен на Бъдни вечер.

Ударът

Както пише италианският Agi.it , тийнейджърките са отмъкнали около петнайсет малки и големи чанти от луксозни марки като "Chanel", "Louis Vuitton" и "Prada" на стойност от 50 до 60 хиляди евро, кутия със златни и платинени бижута, диаманти и скъпоценни камъни - на стойност между 200 и 250 хил. евро, както и 4 часовника от марките "Ролекс", "Патек Филип" и "Франк Милър" на обща стойност около 150 000 евро.

След гонка из улиците на Монца и Бриянца, собственикът на ограбената къща заедно с полицейските екипи и случаен минувач, притекъл се на помощ, крадлите били заловени.

Леговището

У двете непълнолетни момичета са открити две отвертки, ножица и парче пластмаса, взето от бутилка шампоан, с които са взломили ключалката на къщата в Монца. 

При претърсването на дома, в който живеели, полицаите открили и два чифта ръкавици и отвертка, скрити в чорап в платнена торба.

В свърталището на крадлите се подвизавала и, както казва изданието: “ Възрастна жена престъпник от славянски произход“. Тя също била арестувана, тъй като имала полицейско досие.

Заради кражби, отвличания и носене на оръжие.

Едно от децата,12-годишното момиче, няма досега криминално досие и не е арестувано до този момент, е поверено на адвоката на семейството, който е във Франция.

Работата по случая продължава.