0

В живота понякога ставаме свидетели на необясними ситуации. Ситуации, които изглеждат като почти извадени от холивудски сценарий, но всъщност са самата реалност. Точно такъв е случаят и с алжиреца Омар Бин Омран, който изчезва преди 27 години на 17-годишна възраст в град Джелфа.

По онова време бушува гражданска война между правителството и различни ислямистки групировки, така че в даден момент семейството му просто предполага, че той е станал жертва на трагичните обстоятелства.

Представете си изненадата на близките му, когато преди броени дни Омар е открит жив и то не другаде, а в.. дупка в дома на съседите, на по-малко от 200 метра от неговата собствена къща. Оказало се, че всъщност детето, което към момента е 45-годишен мъж, е отвлечено от 61-годишния съсед, побързал да избяга, преди да бъде арестуван от властите.

Още по-куриозното е, че Бин Омран е можело никога да не бъде спасен от плен, ако кучето на близките му случайно не е започнало да обикаля край мястото, където е държан и е усетило миризмата му.

Макар похитителят да се опитал да отрови животното, подозренията вече били налице и се стигнало до куриозната ситуация. И за да е всичко точно като на филм, кадрите от откриването на Омар бяха публикувани в социалните мрежи, а ние ги предоставяме на вас...

*Източник: Vesti.bg