0

П иян си спечели присъда, след като вилня в заведение в Карлово. Екшънът се разиграл преди година, но наказанието на Мустафа е факт отпреди няколко дни.

37-годишният мъж, който е бивш военен, нахлул в заведението вече солидно почерпен. Говорил с някого по телефона, а само след секунди, без причина, започнал да беснее. Хвърлял чаши, пепелници, маси, столове, псувал и крещял като обезумял, че е "мънджи бос".

Половината от клиентите се разбягали, заради екшъна. Персоналът извикал полиция. Униформените, пристигнали на място, останали втрещени от поразиите, които пияният сътворил. Навсякъде имало потрошена посуда и стъкла. Виновникът за погрома бил арестуван, след което се сдобил с обвинение.

В хода на делото били разпитани над 10 души. Бившият военен твърдял, че имал разправия с управителя на заведението и заради това станало всичко. Свидетелите обаче оборили версията му.  По делото са проведени няколко заседания.

37- годишният усетил, че нещата вървят към осъдителна присъда. Накрая заминал в чужбина и присъдата е произнесена в негово отсъствие. Тя е условна - шест месеца затвор, с изпитателен срок от три години. Освен това бившият военен ще бъде и обществено порицан с поставяне на съдебния акт на информационното табло на Община Карлово. 

Ако мъжът направи още една грещна стъпка в рамките на условната присъда, то тогава ще лежи ефективно. Мустафа е познат с други провинения. Досега се е разминавал с пробация, предаде Марица.

Най-голяма популярност придобиха негови действия от началото на декември 2013 г. Тогава той и друг военен уринирали върху паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви. Тогава младеж им прави забележка, но отнася побой. Мустафа е осъден за хулиганство и за телесна повреда. След това осъден за това, че е заживял  на съпружески начала с момиче, ненавършило 16 години.