0

М асов бой стана тази вечер в ж.к. "Люлин" в София, съобщи NOVA, позовавайки се на информация от МВР.

Надежда Дойчева/ Катастрофи в София - фейсбук

Надежда Дойчева/ Катастрофи в София - фейсбук

Инцидентът е станал малко след 20 часа във втори микрорайон. На място са изпратени екипи на спешна помощ и на полицията, има и задържани.

Надежда Дойчева/ Катастрофи в София - фейсбук

Срещу блок 204 в столичния квартал джип блъска мъж и му откъсва крака. Той е 32-годишен, настанен в противошокова зала на „Пирогов”. Други двама мъже са с прободни рани. 30-годишен мъж е намушкан в гърба, отведен е в болница „Св. Анна”, но без опасност за живота. Друг 29-годишен участник в мелето е намушкан в областта на главата, хоспитализиран във ВМА.

По неофициална информация един от нападателите е бивш „Мистър София”. Улицата, на която станал боят, е блокирана.

Заместник-директорът на СДВР ст. комисар Георги Алексиев обясни, че участниците в боя са познати на МВР. 

"Двама братя от едната страна, от друга страна друго лице. Имали са някакъв междуличностен конфликт и са се спречкали на булеварда. Били са пеша, без автомобил, след което единият е набит, оттегля се, качва се на джип и реализира ПТП с другите двама, в момента, в който те се качват в техния автомобил. Лицата имат предишни криминални прояви от различен род, изясняваме дали ситуацията има нещо общо с техните предишни провинения. Има задържани. Поводът на инцидента все още се установява. Има ме информация само, че те са се познавали и са имали някакъв конфликт по между си. Системата на МВР ги познава, но не знаем причината заради, която се е стигнало до този инцидент", уточни той. 

По думите му участниците в мелето са 4 или 5, от които трима са в болница. 

Няколко часа по-късно на метри от мястото на мелето е възникнал нов бой, последван от арести.