0

П аркирането в близкия до София град Костинброд може да се окаже фатално за живота. И ако в столицата за това, че автомобил на човек, който не е от квартала, може да бъде надран, със свалени номера или вдигнати чистачки, е нещо вече приемано за меродавно, то в Костинброд директно се стреля.

Такъв е случаят със семейството на Юлияна Василева и Румен Радков, които отскоро са жители на Костинброд. Те разказаха за „Телеграф“, че са станали жертви на агресивен съсед от Русе, също новоселец в града.

Гости

Двамата посрещат гости на 23 септември, в понеделник, когато е почивен ден за празника на Независимостта. Съседът им Орлин Филев се вбесил, защото гостите паркирали на улицата, където той си бил отредил място за неговия автомобил. Това отключило агресията му и той започнал да крещи през оградата, викайки домакините. Настоял автомобилите незабавно да се преместят. Според очевидци Орлин дори извадил пистолет досущ като в Дивия запад и ги заплашил, че ако на минутата не разкарат колите, ще стреля. Хората се изплашили и предприели действия за преместване на колите.

Агресия

През това време обаче и жената на Орлин проявила агресия. Кристина не изчакала гостите на съседите им да изтеглят колите, а сама извадила пистолет и започнала да стреля. Сачми от оръжието са попаднали в главата на Румен. В момента младото семейство се притеснява за сигурността си в Костинброд. Местната полиция е задържала за кратко Орлин Филев, след което мъжът е пуснат. От Областната дирекция на МВР потвърдиха за „Телеграф“ за случая, като уточниха, че е стреляно с две въздушни оръжия и те са иззети от органите на полицията.