0

80-годишна монахиня шокира социалните мрежи, след като се появи видео как жената кара мъртвото тяло на своя сестра, натъпкано в куфар, предизвиквайки разследване на убийство, завършило с трагично разкритие.

Кадри показват 80-годишната монахиня от Чили, която се разхожда по улицата, докато се бори да тегли огромния куфар след себе си. Облечена в черни одежди, жената, чието име не е назовано, минава покрай дом, който има охранителна камера, която заснема цялата сцена.

Местните медии разкриха, че ужасен минувач по-късно открил тялото на втората монахиня, на 58 години и се обадил на полицията. Видеозаписът от камерите за видеонаблюдение се появи, след като полицията започна пълномащабно разследване на убийство на това, което първоначално смяташе, че е убийство на наркокартел в Сантяго.

Първоначално разследващите смятаха, че монахинята станала жертва на гангстерска екзекуция. Разследването обаче установи, че монахинята починала преди година и сега сестрите й решили да се отърват от тялото й.

Заместник-губернаторът Хуан Фонсека каза, че мъртвата монахиня е била държана в калъф като акт на „привързаност и лоялност“. Ситуацията се променила едва когато дъщерята на монахинята я посетила и решила, че жената трябва да бъде погребана, заключиха разследващите.

Аутопсията не показа следи от умишлено убийство. Местните медии съобщават, че 80-годишната монахиня не е арестувана, но може да бъде обвинена в нарушаване на здравния кодекс.