0

Р уски маниак държал жена като сексробиня в продължение на 14 години в импровизирана тъмница, където жестоко я пребивал и изнасилвал.

51-годишният Владимир Ческидов е арестуван в района на Челябинск в отдалечените уралски планини, след като 33-годишната Екатерина избяга от неговата къща в понеделник. Жената разказала пред полицаи, че е държана в плен от 2009 г., а Ческидов я пускал от стаята с решетки, където била заключена с катинар само, за да върши домакинската работа. Екатерина също така твърди, че е била многократно измъчвана и брутално бита за всяко дребно нарушение.

.

 .
Telegram

При обиск в едноетажната къща на Ческидов е открита колекция от сексиграчки, намордници и компакдискове с порнография, съобщават местни медии.

Екатерина свидетелства, че Ческидов е намушкал смъртоносно жена на име Оксана през 2011, след което я принудил да му помогне да заровят тялото. Следственият комитет на Челябинск потвърди, че са намерени човешки останки в мазето на дома на Ческидов. Повдигнати са му обвинения в убийство, изнасилване и отвличане.

Майката на Ческидов – 72-годишната Валентина Ческидова, която живеела със сина си и неговата сексробиня, също е арестувана за отвличането на жената.

По време на съдебното дело във вторник Ческидов се появи изтощен и небръснат, разплака се и отрече да е извършил нещо нередно, като заяви пред магистратите, че той и Екатерина са били „лудо влюбени“.

.

 .
Telegram

Историята на 33-годишната жертва обаче коренно се разминава с версията на Ческидов. Според Екатерина нейните мъчения започнали през една есенна нощ на 2009 г., когато тя била едва на 19 години. Тогава срещнала 37-годишният Ческидов на автобусна спирка в град Челябинск. Ческидов я поканил в дома си на по питие, но когато пристигнали той извадил нож и обявил, че тя вече е негова заложница.

Според една от версиите Ческидов отдавна търсил жена за отвличане, която евентуално няма да бъде обявена за изчезнала. Затова избрал Екатерина, която произхождала от семейство с нисък социален статус.

Екатерина разкрила на разследващите, че е прекарала следващите 14 години в спалня, обезопасена с катинар. Черикосов я пускал да излиза само, за да готви, чисти и да се грижи за неговата възрастна майка, но дори тогава я държал под око с нож в ръка. Всеки пък, когато безработният Ческидов излизал вън от къщата, залепвал устата на Екатерина с тиксо и я връзвал за греда, за да не може да вика за помощ или пък да направи опит да избяга.

.

 .
Telegram

Екатерина разкрила още, че Ческидов редовно я изнасилвал, но не успяла да уточни точно колко пъти, като посочила, че смята че блудствата са над 1 000. Тя твърди още, че Ческидов я принуждавал да пие алкохол и я удрял по главата толкова жестоко, че след известно време тя забравила телефоните на близките си.

Бащата на Екатерина умира преди тя да се роди, а майка си губи, докато е бебе. Тя има по-голяма сестра, която живее в района на Челябинск, която е изчакала цели 9 години, за да съобщи за изчезването й.

33-годишната Екатерина разказала и, че в един момент Ческидов довел и друга жена в дома си, която наричал своя съпруга. Жената се казвала Оксана и споделила на Екатерина, че двамата с Ческидов не са сключвали официален брак.

По време на съдебното заседание майката на Ческидов заявила пред сидията, че синът й се венчал за жена от Екатеринбург, съжителството им не продължило дълго, но така и не се развели.

Според разследващите Оксана и Ческидов се сбили, след като тя се опитала да повика помощ. Разярен, Ческидов грабнал нож и многократно намушкал Окана, като в крайна сметка отнел живота й. Екатерина твърди, че след това нейният похитител е я принудил да му помогне да разчлени тялото на Оксана, след което напъхал останките й в огромна саксия, която заровил в мазето.

След извършена аутопсия на откритите останки в имота на Ческидов, твърденията на Екатерина категорично били доказани.

.

 .
Telegram

Кошмарът за Екатерина най-накрая приключил, когато Ческидов, който пиел промишлени количества алкохол, получил пристъп. Неговата майка Валентина повикала помощ, уплашена за собствената си безопасност и той бил откаран в психиатрия. В суматохата 51-годишният Ческидов забравил да заключи вратата след себе си и майка му призовала Екатерина да избяга, тъй като според нея нямало да й се отдаде друга такава възможност.

След като напуска тъмницата, в която е държана в продължение на 14 години, Екатерина намира сестра си. Нейната близка веднага се свързала с властите, за да съобщи за изтезанията, които е преживяла Екатерина. Съдията по делото счел, че Ческидов напълно е разбирал какво прави и го обявил за годен за съдебен процес, като го осъдил на два месеца затвор.

Валентина Ческидова, която е овдовяла бивша служителка на психиатрична болница, пък е освободена. Тя заявила през съдията, че Екатерина се била вкопчила в сина й, за да живее охолно. Според майката Ческидов се държал с Екатерина „като кралица“ и направил всичко по силите си, за да намери работа.

.

 .
Telegram

Съседите в селото описват Ческидов като отшелник, който обикновено се вижда да се препъва пиян с нахлупена качулка или да гледа децата, които си играят на местната площадка.

51-годишният има криминално минало, което включва присъда за грабеж от 1989 г. Ако бъде признат за виновен в убийството и другите обвинения, Ческидов може да получи 25 години затвор.