0

В ъоръжен с нож в ръка гонил хлапета, чукали му на вратата.

58-годишен асеновградчанин си отворил голяма беля, след като си изпуснал нервите и подгони деца, въоръжен с нож в ръка. Като в истински хорър филм крещял след тях "Ще ви заколя!". След това се крил от страх, че ще лежи в затвора и не се явявал на делото срещу него в съда. Така обаче положението му само се утежнило. От "подписка" мярката му била изменена в "задържане под стража". Асеновградчанинът бил открит и арестуван, след което лежал около месец зад решетките, докато се стигне до споразумение с прокуратурата, съобщи "Марица".

"Децата са му тропали по вратата, той избухнал, взел ножа от вкъщи, подгонил ги е и ги е преследвал. Имало е и заплахи от негова страна. Всичко това се случило пред очите на родителите им, които се намесили. Видеокамери са документирали действията му", обясни неговият защитник адв. Трифон Кумчев. 

По думите му, от страх клиентът му не се явил на четири заседания. Така се стигнало до промяна в мярката му за неотклонение и до последвалото принудително задържане.

"Това се дължи на ниската правна грамотност. Можеше и въобще да не лежи в ареста, ако се беше явил още на първото заседание", посочи адв. Кумчев.

В крайна сметка е постигнато споразумение за най-ниското наказание - пробация в рамките на година. Асеновградчанинът си признал всичко, като ще трябва да се среща с пробационен инспектор и да се подписва.