0

Р айонният съд в Пловдив прекрати делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови и го върна обратно на прокуратурата. Двамата са обвинени в помагачество за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, информира NOVA.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА МИТКО: Близнаците от Цалапица отиват на съд

Според съдията има процесуални пропуски, които трябва да бъдат отстранени. Братята трябвало да имат отделна защита, тъй като показанията им се разминават. Валентин твърди, че не се признава за виновен и отрича да е участвал в укриването на тялото. Борислав е дал по-подробни обяснения. Казал, че двамата заедно са наблюдавали да не дойде някой, докато Рангел заравял тялото.

Адвокатът на близнаците поиска да бъде променена мярката им от задържане под стража в по-лека, но съдът отхвърли исканията. 

Майката на жертвата съобщи, че е получила отказ от Прокуратурата за нов следствен експеримент, за който протестиращите настояват. Недоволството е пред сградата на прокуратурата, но по-рано тази сутрин демонстрация имаше и пред съда. При довеждането на близнаците в залата хората скандираха "убийци".

ВИК ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ: Блокираха района на Панаира в Пловдив!

Протестиращите искат промяна в обвинението на братята - към момента то е за лично укривателство, за това, че са помогнали на издирвания за убийството - Рангел Бизюрев, да се укрие и да избяга от страната. Жителите на Цалапица настояват двамата младежи да бъдат обвинени в съучастие.

Майката на убития Димитър от Цалапица губи надежда, че ще заловят екзекутора на сина й

Според майката на Димитър Борислав е присъствал от самото начало и дори е помогнал за изнасянето на трупа от местопрестъплението. "Не знаем дали е разпитан и третият човек, видян на видеото от нощта на убийството.

Дали всички са разпитани и какви показания са дали? Новият следствен експеримент е поискан, защото мястото е променено", каза тя.