0

14-годишният Мишо Асенов от Несебър, който бе арестуван за убийството на македонец, е купил телефон на брат си с част от крадените пари, с друга част погасил кредит на родителите си. 

Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Окръжен съд - Бургас. Магистратите оставиха хлапака в ареста, предаде Флагман. Версията на обвинения е, че 50-годишният Игор Николовски го примамил в горичката и го принудил да правят секс. Младежът обаче се отказал и за да се защити, разбил главата на мъжа с кол. 

Защита

Според разследващите обаче случаят не е точно такъв. Те смятат, че Мишо е имал е ясен план да задигне парите на македонеца, като го примами в горичката зад ресторант „Бъчвата“. Записи от охранителните камери са запечатали целия маршрут на двамата. От тях станало ясно, че  тийнейджърът не просто държал Игор, но и интимничил с него. Дори го целувал. След убийството Мишо хвърлил стар матрак и вещи върху жертвата си. Преди това му взел парите - около 1800 лева. С 1400 лева от тях платил кредита на родителите си в заложна къща, а с останалите пари купил телефон на брат си.

Настояване

Вчера държавното обвинение поиска от Окръжния съд в Бургас постоянна мярка „задържане под стража“, а служебният защитник, представляващ Мишо – домашен арест. Магистратите обаче прецениха, че има достатъчно данни, доказващи вината на младежа. Освен това, ако е на свобода, той може да извърши престъпление или да се укрие. Определението не е окончателно и може да се атакува пред по-горна инстанция. 

ЖЕСТОКОСТ: 14-годишен уби македонец с кол

ИЗВРАЩЕНИЕ: Младият убиец от Слънчев бряг примамил жертвата с обещания за секс