0

У ченик налетя на бой на учител и го удари в корема.

Инцидентът е станал в четвъртък към 14:30 часа в двора на Благоевградската професионална гимназия. Въпросният ученик отишъл на училище с неприлично облекло - с къси гащета. На няколко пъти различни преподаватели са му направили забележка, че не може така да идва на училище. Той обаче въобще не обърнал внимание на думите им.

Поредната забележка към него за начина, по който е облечен, дошла от учителя по физическо възпитание и спорт, който трябвало да проведе часа в класа на въпросния осмокласник. Тогава 15-годишният тийнейджър се нахвърлил върху учителя и го ударил с юмрук в корема.

Веднага е подаден сигнал на телефон 112 и на място са пристигнали полицейски служители. По случая тече разследване.

"Колегата не е отвърнал на агресията на ученика по никакъв начин. Недопустимо е поведението на момчето, в училището ни има правилник за облеклото, в който изрично е подчертано, че младежите трябва да се с дълги панталони по време на учебните занятия", споделиха учители от Благоевградската професионална гимназия.

Педагогическият съвет ще се събере в понеделник, 3 юни, за да обсъди поведението на ученика. Тогава ще стане ясно и какво ще е наказанието за осмокласника, позволил си да удари учител.