0

28 месеца при първоначален общ режим ще прекара зад решетките клисарката на храма „Свети Георги победоносец“ в мъглижкото село Дъбово Силвия Димитрова, която застана пред Темида след като беше хваната с огромно количество канабис, част от дрогата е била намерена в църквата, която е паметник на културата.

38-годишната Силвия е склонила да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Същото са направили и синовете й, 18 – годишните близнаци , които по този начин се разминали с условни три годишни присъди при максимален петгодишен изпитателен срок.

6 години ефективно при първоначален строг режим ще прекара таткото на близнаците, осъжданият по-рано за убийство Петър Ковачев, с две години по-малко ще бъде зад решетките и петият член на организираните престъпна група от Дъбово, 65-годишният К.Д. Групата беше задържана в края на октомври м.г. на пет адреса в селото криминалистите от ГД БОП намериха кг суха листна маса канабис и още 275 кг прясно ожънати стръкове с дължина над 2 метра.

Според запознати с хода на делото ръководител на групата бил таткото Петър. Акцията стартирала след като антимафиотите прихванали разговори на близнаците по вайбър с оферти за дрога.