1

Б лизък приятел и вероятен любовник на тъщата на убития Пейо Пеев е възможно да е свързан със случая. Това разкриха пред „Телеграф“ съседите на обвиняемата Красимира Трифонова от столичния квартал „Изгрев“. Хората от блока я определиха като „много лош човек“, била в конфликт с повечето от тях.

„Заселиха се тук преди по-малко от година. Направиха много скъп ремонт на седмия етаж. Цяло лято чукаха и къртеха“, сподели комшия. Мъжът показа и автомобил марка SAAB, за който обясни, че е на шефа на строителната бригада. „Той й беше любовник на възрастната. Онзи ден, когато са убили момчето, го виждахме тук, че е в блока пак при нея. Със сигурност й е помогнал“, допълни комшията. Съседка пък разказа, че Габриела се появила с бебе на ръце, рядко я виждали с по-голямото дете, което е шестгодишно. „Въпреки че е майка на малко бебе, често идваха мъже с коли и я взимаха. Не знам, но не правеше добро впечатление“, коментира комшийката.

Паралел

По информация на „Телеграф“ двамата мъже, които са разпитани по случая и към момента са само свидетели, са с имена Йелмаз и Велко. Има данни, че се занимават със строителни дейности. Габриела Славова-Пеева и Пейо Пеев имат две деца. Първото е припознато от Пейо, а второто се смята за негово, тъй като около три месеца преди да го роди тя е сключила брак с него. Според данните на разследващите обаче Габриела е поддържала и паралелна връзка с бившия депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков. Самата Габриела е била активистка на ПП в Бургас, където за известно време е работила в общината. Във вторник от ПП в Бургас категорично се разграничиха от Габриела и заявиха, че не е техен член. Снимката й фигурираше на сайта на партията до късно вечерта в понеделник, след което мистериозно бе свалена.

Насилие

В съда стана ясно, че Красимира Трифонова е била консул на България в Тайланд и дипломат във външно министерство. Дъщеря й пък е била курсист и на т.нар. харвардска школа, от която е настоящият лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Самата Габриела Славова е била на 12-о място в първата листа на ПП във Втори МИР Бургас. Приятели на семейството твърдят, че Пейо Пеев е бил жертва на домашно насилие от страна на двете жени. Имало подозрение, че двете жени са се опитвали да го отровят. Тъщата не го харесвала, а Габриела под нейно давление не искала да му даде правата за детето. Според майката дъщеря й заслужавала по-добро бъдеще. Във фаталната нощ на убийството, около 21,30 часа на 18 януари, Пейо е дошъл с автомобила си пред жилището на майката и дъщерята, за да се разберат по отношение на родителските права. Скарали се, тъщата, която е седяла на задната седалка, хванала Пейо и започнала да го души, а дъщерята да затиска вратата, за да не може да избяга. След като го удушили, откарали колата на Витоша и опитали да я опожарят. Точно в тази част на престъплението се предполага, че двамата мъже, които към момента са свидетели, са помогнали на двете жени. На закрито заседание в понеделник вечерта Софийският градски съд остави Красимира Трифонова за постоянно в ареста, но Габриела Славова бе пусната под домашен арест. Младата жена ще носи и електронна гривна за проследяване.