0

П иян шофьор без книжка блъсна и уби жена с „Опел“-а на баща си. Трагедията е станала късно в сряда. В 23.15 часа в полицията са постъпили два сигнала – за пометената дама и за сбиване пред църквата на хасковското село Жълти бряг.

От дошлите на мястото служители на реда е установено, че между мъже от два рода е възникнал скандал след употреба на солидно количество алкохол. Припомнили си стари обиди и започнали да се бият. Един от участниците в конфликата – 25-годишен мъж от село Книжовник се прибрал вкъщи, а по-късно довел подкрепление.

За да разгони опонентите си той се качил в колата на баща си и я подкарал, но се ударил в стълб. Малко по-късно возилото отново потеглило и блъснало намиращата се на пътя жена от Долни Главанак. След произшествието младежът избягал в Конуш, а след това и задържан от органите на реда.

Те установили, че е неправоспособен водач без свидетелство за правоуправление. Изпробван е с техническо средство, което отчело 1,04 промила алкохол в кръвта. Трупа на починалата 65-годишна жена е транспортиран за аутопсия. Работата по установяване мотивите за скандала са в процес на изясняване, разпитват се множество хора, станали свидетели на инцидента.