0

Н ай-лошият кошмар на една майка се сбъдна, когато 19-годишната Гурсимран Каур беше намерена "изгоряла до смърт" от майка си, във фурната на магазин Walmart, където е била служителка.

Останките на Каур бяха открити на 19 октомври в Халифакс, Нова Скотия.

В призив за помощ на GoFundMe за семейството ѝ се уточнява, че майката на Каур, която също е работела в магазина, е започнала да я търси, след като не е успяла да се свърже с нея по телефона. Персоналът предполагал, че тя помага на клиент, но майка ѝ открила "овъглените ѝ останки" няколко часа по-късно във фурната.

"Представете си ужаса, който майка ѝ е изпитала", се казва в страницата за набиране на средства, организирана от местно сикхско общество.

Полицията в Халифакс потвърди, че 19-годишната жена е намерена във фурната на Wallmart.

"Важно е да се подчертае, че разследването все още не е достигнало точка, в която причината и начинът на смъртта да бъдат потвърдени", добави полицията.

Страница за набиране на средства за семейството на Каур до този момент е сбрала над 192 000 канадски долара, в пъти повече от целта от 50 000 канадски долара. На страницата на GoFundMe се отбелязва, че Каур е била "младо и красиво момиче, дошло в Канада с големи мечти." 

Събраните средства ще помогнат на баща и брат ѝ да пътуват от Индия, а останалата част от средствата ще помогнат на опечаленото семейство. 

След трагичната смърт на Гурсимран, магазинът беше затворен, а говорител на Walmart изрази съболезнования: "С разбито сърце сме и нашите най-дълбоки мисли са с нашия сътрудник и тяхното семейство. Нашият фокус остава да се грижим за нашите служители и да осигурим необходимата им подкрепа."

*Източник: Vesti.bg