0

Ж ената, за която "Телеграф" писа, че е задигнала пилешки крилца на стойност 1,5 милиона долара, е крала, за да финансира хaзартната си зависимост. Вера Лидъл, работила в училищното кафене в Илинойс, но след като била заловена е осъдена на 9 годин изатвор, като признала за извършеното престъпление. 

Училищна работничка натикана зад решетките заради пилешки крилца! (СНИМКА+ВИДЕО)

„Тя просто има проблем с хaзарта. Тя се чувства повече от ужасно от случилото се. Това е напълно нехарактерно за нея. Това нейното е болестно състояние“, каза нейният адвокат, Патрик О’Бърн пред People.

Лидъл е работила в училището по време на кражбата, извършена между юли 2020 г. и февруари 2022 г. Пилешките крилца били предназначени за деца в неравностойно положение, получаващи безплатен обяд по време на пандемията от коронавируса, заяви другият ѝ адвокат, Грегъри ЛаПапа.

Според О’Бърн Лидъл направила фалшиви поръчки на пилешки крилца, които след това препродала и след това заложила приходите. Записите, получени от People, показват, че тя е имала финансови затруднения, подавайки молба за банкрут най-малко два пъти  през 2009 г. и 2016 г.

"Тя се чувства невероятно разстроена, ужасно от това, което направи", каза О'Бърн пред The ​​New York Times. "Тя дори не може да повярва, че го е направила", добави той.

Случаят стана много популярен и дори привлече вниманието на звездата от НФЛ Крис Джоунс, който каза, че иска да помогне на Лидъл.

„Ще платя за крилцата, за да излезе на свобода“, каза футболистът на Канзас Сити Чийфс.

Представители на Джоунс потвърдиха пред People, че „са в контакт с адвоката на Лидъл, събирайки информация по случая“.