0

К рупен обир в частен дом в град Разлог разследва полицията в града. Полицейски служители работят по получен сигнал за това, че в сутрешните часове в сряда апаши са разбили входната врата на апартамент, който се намира на улица „Голак” в Разлог. За целта неканените гости да използвали специално приспособление. Вмъкнали са се в жилището и са намерили къде собствениците съхраняват парите си.

Откраднати са златни накити и сумите от около 19 600 лева и 700 евро. По случая е образувано досъдебно производство. Домът е на известен фермер в града, най-вероятно ударът е направен между 07:00 и 08:00 часа. Ще се прегледат записи от видокамери в района, за да се помогне на разследващите да установят извършителите на дръзката кражба.

Преди 20 дни апаши атакуваха и къщата на бизнесмена Димитър Дюнгелян. Крадците задигнаха метална каса от имението, което се намира в старата част на благоевградския квартал „Струмско”. В сейфа е имало златни накити, 4 часовника, около 2000 лв. и документи. Разбитата металнаа каса била открита от случаен минувач, изхвърлена на 600-700 м от къщата. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.