1

44-годишна румънка пострада след лют скандал в квартал „Грамадето“ в Банско навръх Нова година. Двама нейни сънародници я биха, а единият грабна кухненски нож и я намушка в крака. Жената огласила нощта с писъците си и викове за помощ, което накарало съседните туристи да телефонират на 112.

Часове по-рано компанията седнала да се черпи за Нова година в един от апарткомплексите.

Агресия

Румънците ползвали там стая и пристигнали у нас за празниците. С напредването на нощта чужденците напреднали с напитките, употребили и наркотици. Час след настъпването на новата 2024 година румънката била нападната от сътрапезниците си. Според първоначалната информация те искали да правят секс с нея, но тя категорично отказала. Това отключило агресията на почерпените чужденци.

Ужасия

Съседи, които празнували в други апартаменти, дочули крясъците на румънката и моментално извикали полиция. Униформените дошли за минути пред апартамента, откъдето идвал страховитият шум. Влизайки вътре, ченгетата се натъкнали на ужасяваща гледка - двама пияни и дрогирани румънци и една румънка с прободна рана в крака. Незабавно ранената е закарана и настанена в болницата в Разлог, а мъжете са арестувани. Кухненският нож, обект на престъплението, е иззет. Полицията изяснява мотивите. При обиска в жилището освен празни бутилки с алкохол са намерени и наркотици - няколко грама кокаин, с който румънците са подсилвали еуфорията от новогодишната нощ, приключила зле за групата. От болницата в Разлог съобщиха, че няма опасност за живота на 44- годишната Микаела.