0

З драво меле се заформи на детска площадка, при което 50 души пострадаха и бяха откарани в болница.

Боят започнал между пет момчета заради футболна топка в училищен двор в Берлин.

Размяната на юмруци и ритници бързо прераснала в масово сбиване и хаос с участието на ученици, учители и полиция, пише в-к Bild.

Първите побойници, 14-15 годишни младежите могли да разделят футболна топка в двора на общинското училище Efeuweg в понеделник в южния квартал Нойкьолн на германската столица.

За секунди се намесват в мелето десетки ученици, двама учители били напръскани с лютив спрей, а 52-годишната директорка на училището отнесла счупен пръст на ръката си. Тя се опитала да спре сбиването, но била запокитена в стената на школото, става ясно от доклада на полицията.

Униформените се явили за броени минути при подаването на сигнал за масовия бой, но не могли да овладеят касапницата.Полицаите също отнесли няколко бухалки от по-едрите момчета, 14-годишен побойник пък пръскал всички с лютив спрей..

Картината на боя е допълнена от информация наTagesspiegel, който пише, че бой и лютив спрей отнесли и двама учители на  30 и 38 години, които също не успели да въдворят ред.

Един от полицаите отвърнал на агресията на 20-годишен апаш и му разбил устната.

По данни на полицията 49 души, включително учители, са се нуждаели от лечение заради нараняванията си. Местните медии съобщават, че няколко замесени души са разследвани от полицията за телесни повреди.

След скандала образователната администрация е сформирала кризисен екип и е извикала училищни психолози. 

„Ще продължим да общуваме, за да осигурим възможно най-добрата подкрепа за нашето училище“, казват ръководители на образователния център, в който учат 750 младежи.. 

Училището, в което 81,3 процента от учениците имат немски като втори език, също е наело собствена охрана, която да обикаля коридорите с надеждата, че ще спре всяко по-нататъшно насилие.