0

Д ве деца в Марксло, Германия, са тежко ранени при нападение с нож, съобщават местните медии. Заподозреният за кървавата драма е българин с немски произход, пише Rheinische post.

Голяма полицейска операция се провежда в Дуисбург-Марксло . По информация на медията от охранителните среди се говори за тежко ранени две непълнолетни деца. Полицията в Дуисбург потвърди това на въпрос, като каза, че нападението е станало на улицата. „Децата са откарани в болница“, каза говорител на силовата структура. Твърди се, че децата преди това са избягали в близкото основно училище.

 Все още няма достоверна информация за възрастта на жертвите, като според полицията те варират между 9 и 14 години. Към момента няма опасност за населението, уточняват още от полицията, като допълват: 

"Органите на реда са инфромирани за инцидент в Marxloh на Dahlstrasse около 12:00 часа". „Мъж беше арестуван“, казва говорителката. Полицията е там с голям контингент и обезопасява района. Говорителят на полицията не успя да даде информация за предисторията на престъплението.Не са известни  детайли за  здравословното състояние на децата. Твърди се, че заподозреният за клането е на 21 години.

По информация на  Rheinische post от охранителните среди, заподозреният извършител е българин от немски произход. Твърди се, че е бил въоръжен с чук и нож. Полицията все още не може да каже нищо за евентуални оръжия на престълението. Не е ясно и какви са отношенията му с децата.