0

В се още неизвестен остава биячът, който счупи без да е предизвикан скулата и носа на титулярния вратар на Спортист Своге Мартин Величков. Това става ясно от отвореното писмо на клуба до медиите по повод грозния побой. 

На 27 март, понеделник, Величков е нападнат от непознат в СПА центъра на столичен хотел, при което претърпява лицеви травми. Биячът впоследствие оправдал постъпката си с това, че тестостеронът му бил висок. Досега няма допълнителна информация от МВР за нападателя, похвалил се, че тренира муай-тай.

Повече за шокиращия инцидент може да се прочете в съботния брой на вестник "Мач Телеграф".

Ръководството на втородивизионния Спортист Своге изрази пълна подкрепа към вратаря на тима Мартин Величков.

В отворено писмо до медиите от клуба се противопоставиха на всякакви форми на насилие и добавиха, че стражът е в добро състояние.

Ето и какво пишат от Спортист:

"Уважаеми любители на футболната игра,
Преди няколко дни се случи неприятен инцидент с наш футболист. Вратарят Мартин Величков бе пребит от неизвестен засега извършител по време на посещение в СПА център в столичен хотел. 

Ръководството на клуба взе решение да не разпространява информация за инцидента, докато тече разследване от страна на органите на реда.

След като случаят вече е обществено достояние бихме искали да заявим следното:

1. Ръководството на Спортист застава твърдо зад своя състезател Мартин Величков, на когото е оказано необходимото съдействие.

2. Вярваме, че разследващите органи от 2 РПУ София вече са предприели необходимите следствени действия и извършителят ще бъде идентифициран възможно най-скоро, след което правораздавателната система в България трябва да влезе в действие.

3. Твърдо заявяваме, че няма да позволим върху нашия футболист да бъде оказван какъвто и да било натиск и няма да се откажем, заедно с него, да се борим, за да може справедливостта да възтържествува.

4. Остро осъждаме всякаква форма на насилие, било то на футболния терен или извън него.

Чрез официалния сайт на клуба Мартин Величков иска да заяви следното: „Чувствам се по-добре, възстановявам се. Съжалявам, че момчетата не успяха да спечелят срещу Миньор Перник. 

Стисках палци да вземем трите точки. 

Следващата седмица се надявам да има допълнителна яснота около моя случай. 

Наистина неприятен инцидент, но най-много съжалявам, че не успях да бъда на терена и да помогна на отбора. Няма да се откажа да търся справедливостта. Надявам се скоро да се върна към тренировъчния процес.“

По-рано днес Спортист направи равенство 0:0 при домакинството си на Миньор Перник в среща от 24-тия кръг на Втора лига.