0

Ц яла седмица тече драматичното издирване на две красавици, които изчезнаха при „Дяволското гърло".

Те бяха част от компания с още две момичета и двама мъже и целта им бе да се забавляват, но всичко завършва трагично.

Отчаяното издирване на двете жени е в ход от миналата седмица, когато лодката им се преобърна в бурното море на брега на Сао Пауло при бреговата ивица „Дяволското гърло“, пише The Sun.

Съкрушената майка на Алин- една от жертвите, казва пред местните медии, че е говорила с дъщеря си мигове преди инцидента, казвайки: „Мамо, излизам с приятел, ще отидем на лодка и скоро ще се прибера“.

За съжаление две от момичетата никога няма да се приберат вкъщи.

Тялото на Алин беше намерено на плажа от спасители от Морската пожарна група в петък сутринта. 37-годишна Алин Тамара Морейра де Аморим е намерена дни след приятелката си - 27-годишната Беатрис Таварес да Силва Фариа, чието тяло беше открито миналата седмица, скоро след катастрофата.

Алин беше публикувала снимки в социалните медии, показващи нея и приятелите ѝ на луксозната яхта близо до Сао Висенте на 29 септември, малко преди трагедията.

Трагедията ги връхлетяла, когато след края на купона приятелите се разделили на две групи на два по-малки плавателни съда и се отправили обратно към брега.

Наетата моторна лодка на едната група била внезапно ударена от голяма вълна, която я потопила.

20-годишната оцеляла Камила казва: „Виждахме, че няма да можем да се задържим дълго, опитахме се да плуваме и поглъщахме много вода. Нашето решение беше да се хвърлим на скалите, за да се опитаме да се задържим и да се спасим."

По думите на оцелелите те са имали надежда да намерят Алин жива, тъй като тя била със спасителна жилетка.

За съжаление не успяла да се спаси.

Властите все още разследват какво точно е причинило трагедията.

Още снимки от трагедията може да видите ТУК.