0

32-годишен българин е намушкан смъртоносно в Мюнхен след спор между приятели. 

21-годшна жена и 31-годишен приятел на убития са заподозрени в престъплението. 

И двамата са арестувани в апартамента, където се разиграло убийството. Във вторник сутринта са разпитани. Те са освободени към момента поради липса на конкретни подозрения, съобщава местната полиция.

По време на престъплението са били в нетрезво състояние

Според полицията в Германия преди престъплението е употребено голямо количество алкохол и от тримата българи. 

В понеделник, час след полунощ, над 20 патрулни коли и линейка пристигат пред апартамента в Мюнхен-Перлах. Там екипите на Спешна помощ видели 32-годишния пострадал да лежи в хола с прободна рана и с опасност за живота. На мястото са били и негов приятел, както и собственичката на апартамента, която е подала спешния сигнал. И двамата са били в нетрезво състояние по време на престъплението. Преди това тримата явно са влезли в остър спор, подозират от полицията.

В жилището полицаите открили нож, който вероятно е оръжието на убийството, пише Visti.bg

32-годишният мъж е починала в болница около два часа и половина след престъплението от голяма кръвозагуба, става още ясно от съобщения в местните медии.

Развоят на събитията и мотивите са неясни

От полицията първоначално не можаха да дадат информация за мотива, причината за спора и точния ход на престъплението. Разпитани са съседи, които живеят в сградата, където се е разиграло убийството. Разследването се води от комисариат 11 на мюнхенската полиция, който отговаря за убийствата.

От отдел "Убийства" казват, че по време на престъплението в дома не е имало други хора. Тъй като и след разпитите не е станало ясно кой е виновен за смъртта на мъжа, двамата заподозрени са освободени. Решението за предварителното задържане трябва да бъде взето не по-късно.

Разследващите се надяват на допълнителна информация, включително и от лабораторната експертиза на иззетия нож. Това обаче отнема няколко дни. 

Жертвите и заподозрените са от България, съобщават местните власти.