0

85-годишна жена хладнокръвно застреля въоръжен крадец, промъкнал се в дома й. По този начин Кристин Дженеян от американския щат Айдахо спасила болния си син, който е с увреждания.

Нападателят, 39-годишният Дерек Кондън, нахлул през нощта на 13 март в къщата на възрастната дама и насочил пистолет срещу нея. Той ударил жената, а от главата й шурнала кръв. Крадецът вързал с белезници беззащитната Кристин и я оставил в хола, докато проверява останалите стаи.

Натрапникът намерил болния й син и побеснял, че майка му прикрила, че в къщата има друг човек. Той я заплашил, че ще я убие без да му мигне окото.

СТРАШЕН ЕКШЪН: Сериен крадец духна от патрулка, изпържиха го с електрошок!

Докато наглият престъпник обира скъпоценностите в къщата ранената жена успява да се освободи от белезниците и се добира до личното си огнестрелно оръжие – револвер Магнум 375. Тя се връща на мястото, където е била завързана първоначално, преструвайки се, че не е мръднала от там. Объркана и в шок тя се чуди какво да прави.

Малко по-късно крадецът се връща в хола и отново отправя заплахи, че ще отнеме живота на възрастната дама. Тогава тя решава да действа и стреля два пъти по апаша. Бандюгата отвръща на огъня и пронизва с няколко куршума жената, ранявайки я в корема, краката, ръцете и гърдите.

Разбойникът умира от раните си, а по чудо бабата оцелява в престрелката.

Окръжният съд в щата оправда дамата за убийството, а прокурорът по делото дори нарече постъпката й геройска, защитавайки сина и дома си.