0

К амион помля автобус. Бруталната катастрофа от петък следобед отне живота на 19 души, а други бяха ранени.

Тежката катастрофа е предизвикана от товарен камион, превозващ царевица.

Длъжностни лица коригираха броя на загиналите, след като първоначално съобщиха за 24 смъртни случая, позовавайки се на информация от първите респонденти, докато други шестима бяха ранени след инцидента.

Жертвите бяха извадени от пропаст, след като автобусът, превозващ 25 души, катастрофира и се преобърна на магистрала в централния щат Сакатекас в Мексико в събота.

Според местни съобщения ремаркето на камиона, което е превозвало царевица, се е откачило и е ударило автобуса, изхвърляйки го извън пътя в дълбоко дере.

Главната прокуратура съобщава, че "извършва разследване за задържане на водача" на влекача.

В събота сутринта продължаваха усилия за изваждане на някои от телата, паднали в пропаст, каза пред Ройтерс местен правителствен служител, пожелал анонимност.

Изображения, споделени в социалните медии, показват спасителни екипи и сили за сигурност, включително военен персонал, които осигуряват района, докато спасителите работят за изваждането на телата.

Автобусът е пътУвал към Сиудад Хуарес, град на границата между САЩ и Мексико в щата Чихуахуа. 

Магистралата е затворена за движение, каза високопоставен представител на щата Сакатекас Родриго Рейес, добавяйки, че армията, Националната гвардия и силите за гражданска защита са на разположение. 

Сред жертвите няма мигранти, съобщиха от прокуратурата.