0

П олицията откри телата на пет жертви – майка и четирите й деца.

Във Франция започна разследване на петорното убийство, след като телата на жената и четирите ѝ деца на възраст между 9 месеца и 10 години бяха открити в апартамент североизточно от Париж, съобщават френските медии.

Жертвите са намерени в понеделник, късно вечерта, в градчето Мо, на 40 км от френската столица.

Полицията издирва 33-годишния баща, който е в неизвестност. Сигнала за трагедията подали роднини, тъй като се разтревожили след като не могли да се свържат със семейството.  

Прокурорът Жан-Батист Бладие потвърди пред френските медии, че службата на съдебната полиция във Версай води разследване.

В апартамента не е имало следи от взлом, става ясно то изявлението му.

Новината за петорното убийство повлия дълбоко общността, като приятели и съседи изразиха своя шок и загриженост. Приятел на майката, по време на интервюто му за BFMTV, споделя, че не е присъщо на майката да не контактува с членовете на общността, което алармира и подчертава сериозността на ситуацията

Изключително тежкият инцидент с пет трупа очевидно е потресъл жителите на Мо.

В района на Париж напоследък се наблюдава поредица от убийства на деца:

В края на ноември 41-годишен мъж призна, че е убил трите си дъщери - на 4, 10 и 11 години, и се предаде. Полицията ги откри мъртви в дома му в град Алфортвил, в югоизточните предградия на столицата. През октомври полицай уби трите си дъщери, преди да се самоубие в дома си във Вемарс във Вал д'Оаз, припомнят медиите.