0

Т рагедия преживяха 10-годишно момченце и семейството му, гости на известен курорт.

То било разкъсано от акула в скъпоструващ ризорт на Бахамите, където туристите могат да се изправят очи в очи със зверове убийци под водата.

10-годишното дете било нападнато по време на приключението „разходка с акули“ на “Атлантис”, като посетители свидетелстват за огромна кървава диря във водата.

Според предлаганата услуга за забавление, любителите на адреналина могат да облекат неопренови костюми и екипировка за гмуркане, за да се разходят из резервоара с акулите на хотела, срещайки се лице в лице с опасните зверове.

полицията започна разследване

В понеделник, малко след 16:00 чаоса, обаче, кракът на детето бил разкъсан по време на посещението му, което накарало ченгетата да започнат разследване.

Свидетели описват ужасяващата атака, като казаха, че са видели акулата да се "насочва към него", преди кръвта му да обагри водата.

Кращящото от болка детенце бил откарано светкавично в болница, а другите летовници избягали незабавно от резервоара с акулите.

В момента момчето е стабилизирано и е било транспортирано обратно в родния му Мериленд, САЩ, след инцидента, съобщава ABC .

Гостът на хотела Ким Дардън казва пред Eyewitness News Bahamas, че майката на малкото момче е „тичала и крещяла“ след атаката, докато баща му го е изнасял от резервоара с акулите.

Atlantis Resort е огромен рай за почиващите - с хотели, казина и водни паркове на Paradise Island на Бахамите.

След трагичния случай обаче, уеб страницата, която описва предлаганото „приключение с разходка с акули“, е изчезнала и атракцията е временно затворена.

Седем различни вида акули се отглеждат в курорта, включително черни акули с дължина 2 метра и акули с глави на чук, които могат да достигнат 7 метра.

Само една от акулите, отглеждани в атракциите на "Атлантис", е описана като безвредна за хората.

Компанията, която ръководи изживяването, Blue Adventures by Stuart Cove, заяви в сряда, че е „дълбоко натъжена“ от атаката.

Представител на курорта заявява пред ABC: „Започнахме задълбочено вътрешно разследване и оказваме пълно съдействие на властите.

Въпреки многото желаещи да изпитат тръпката от съприкосновението с дивата природа, включително акулите, много специалисти са категорични, че такива близки срещи с опасни животински видове са нежелателни и изключително животозастрашаващи.

Видео от трагичния случай може да видите ТУК!