0

22-годишният М.Ц е привлечен като обвиняем за опит за убийство на 34-годишния приятел на жената, с която живеел допреди няколко месеца, а по искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът е определил и мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Това научи „Телеграф“ от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Допреди няколко месеца младият мъж живеел на семейни начала с жена, с която имали дете, но се разделили. За бъде защитена от домашно насилие бившата му половинка, е издадена и съдебна заповед, лишаваща М.Ц. от право да я доближава на определено разстояние. На 12 юли обаче той посетил дома ѝ с нейно позволение и разбрал, че тя има връзка с пострадалия мъж. Малко след като си тръгнал, пред близък магазин, ревнивецът срещнал 34-годишния си конкурент. Двамата се скарали, стигнало се до побой. В крайна сметка М.Ц. намушкал в гърдите новата изгора на бившата си.

След сигнал в полицията пострадалият е настанен в болница. А натиреният любовчия - обвинен е в опит умишлено да умъртви с нож 34-годишния мъж.