0

М ъртвопиян е бил Стефан Дивеков-Хищника от село Черногорово, Пазарджишко, който във вторник разстреля с ловна пушка съпругата си Невена и дъщеря си Милка, а след това се самоуби, научи „Телеграф“. 71-годишният мъж се скарал с двете жени, защото бил против дъщеря му да се връща в Германия, където живеела за постоянно.

„Хищника беше хроничен алкохолик, но и изключително добър стрелец. Ловджия е и винаги успяваше да се върне с дивеч, дори когато другите нямаха слука, той ще доведе я заек, я нещо друго, което е успял да отстреля“, разказаха пред „Телеграф“ жители на Черногорово.

Кавга

Хората са в шок, тъй като познавали добре Хищника, чийто прякор идвал от авджийството, но като човек бил много добър, винаги поздравявал. „Все имаше плодове в себе си, раздаваше, като ни видеше“, спомни си негова съседка. Мъжът имал два брака и общо 5 деца. С втората си съпруга Невена се запознал навремето в Родопите, където работел. Тя преди две години се прибрала от Италия, купили къща в селото и се установили трайно. Рано сутринта във вторник посетители на отсрещното барче чули кавга в къщата. Стефан се карал с жена си и 45-годишната си дъщеря, която днес трябвало да пътува до София, за да хване самолета за Германия, където живеела за постоянно.

Изстрели

„Стефан не искаше тя да ходи в Германия. Не знам защо и каква му беше драмата. Преди години изгуби едно от децата си, а Милка или Мими, както я знаем, му бе единствената, на която много държеше и настояваше тя да е при него“, сподели друг съсед на стрелеца. „Крещеше като обезумял, докато се осъзнаем какво става, и чухме изстрели. Първо беше застрелял Невена, а Милка тръгна да бяга през двора и я застреля пред къщата. Захвърли пушката и се прибра вътре. Няколко минути по-късно проехтя нов изстрел. После разбрахме, че се е застрелял в главата с пистолета си“, сподели мъж, който си допиваше питието на метри от кървавата баня. Криминалистите продължиха огледа през целия ден във вторник. До късния следобед трите тела продължаваха да са на местопрестъплението, а цял екип от полицията в Пазарджик продължаваше следствените действия.

Добродетели

Трагедията е станала малко след 9.30 часа. „Стефан не е конфликтен, в него има много добродетели, но си попийваше и явно и тази сутрин е бил в неадекватно състояние. Не знам защо им е посегнал. Много ги обичаше“, недоумява съседка на семейството. Жената разказа, че преди време Стефан намерил портмоне с 1200 евро. Парите били на гастарбайтер от селото. „От това село има много хора, които заминаха да работят в чужбина и си идват тук. Тези пари бяха изгубени от един такъв човек. Стефан ги намери и ги предаде в кметството“, разкри комшийката. Друг близък на убиеца пък сподели версия, че имал проблем с двете жени от известно време и се оплаквал, че е жертва на домашен тормоз. „Бяхме заедно на юбилей на дъщеря му от първия брак. Тя направи 50 и го покани. Живеят в другия край на селото. Тогава Хищника споделил, че не се чувства много добре и го тормозят. Каква е истината и мотивите за двойното убийство и последвалото самоубийство предстои тепърва криминалистите да изясняват. Едно е ясно. Дълго време жителите на иначе спокойното пазарджишко село Черногорово няма да могат да спят спокойно. По случая се води досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.