0

Н ай-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Окръжният съд в Стара Загора на 20-годишния Сергей Мишев, който наръга полицай в ромската махала Казмера в Казанлък. Зверството стана на 9 октомври след спречкване между Мишев и ченгето, което дошло да връчва призовки.

От данните по делото стана ясно, че личностната характеристика на Мишев е на изключително арогантен и агресивен тип.

КЪРВАВ УЖАС: Намушкаха ченге в гърдите! (СНИМКА)

Дроб

Младият мъж е използвал ножа умело, като е нанесъл само един много силен удар в гърба на полиция. Острието на ножа му е пронизало белия дроб на блюстителя на реда. Според вещите лица психопрофилът на извършителя го определя като човек крайно мразещ закона и незачитащ правото по никакъв начин.

СЛЕД КАТО НАМУШКАХА ЧЕНГЕ: Полицейска операция събуди ромските махали в Казанлък

Страх

Служебният защитник на злосторника не възрази срещу прокурорското искане Мишев да остане за постоянно в ареста. Самият обвиняем пък помоли да бъде върнат там, тъй като го е страх да не се саморазправят с него. 20-годишният мъж не е осъждан, но има четири регистрации за кражби. Наркозависим е и според разследващите е възможно да е бил под влиянието на психотропни вещества по време на нападението. Лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна – това са възможните присъди, предвидени от закона за такова престъпление.