0

К амион блъсна и уби в колата им двама младежи на кръстовище с объркани знаци. Девойката била бременна с момченце, става ясно от разследването.

Бъдещите родители Джош Александър, 21 г., и Джесика Пул, 18 г., загиват в катастрофа с камион, след като знакът „Път с предимство “бил обърнат в грешна посока, информира The Sun.

Трагедията се разиграла в Уудчърч, Кент,  Великобритания.

Това се случва само седмици след като Джош споделя снимка на бебешки комбинезон, положителен тест за бременност и сканиране на техния син в утробата на загиналата вече бъдеща майка.

Надписвайки публикацията във Facebook от 19 март 2023 година бъдещият татко казва: „Ноември 2023 г. Ще се видим тогава".

Няколкомесечните разследвания показват, че според полицията, пътната маркировка била „силно износена“ и обърканата посока на знака „Път с предимство“ близо до кръстовището са допринесли за катастрофата.

Липсвали са и предупредителни знаци за кръстовище, което допълнително обърквало водача, който на всичкото отгоре по време на шофирането използвал мобилния си телефон

От видеорегистратора на камиона става ясно, че Джош е карал корсата си с около 80 км/ч в час, в рамките на ограничението от 100 км/ч.

Според разследващите мъжът изобщо не разпознал, че идва кръстовище, тъй като липсвала маркировка за него. На всичкото отгоре жертвата изобщо не е и предполагала, че пресича път с предимство, тъй като липсвал съответният пътен знак.

Разследването е категорично, че водачът на камиона не е могъл да направи нищо, за да избегне удара.

Не са открити наркотици или алкохол в тялото на Джош или на загиналата му спътница Джесика, но е установено, че по време на катастрофата, той е използвал телефона си. Това със сигурност го е разсеяло допълнително по време на шофирането.

Според разследващите, предните въздушни възглавници на колата не са се отворили, но това не би имало значение в случая. 

Близките на загиналите нямат никакви претенции към водача на камиона, уточняват разследващите. Дали обаче ще имат претенции към държавата, заради несъответстващата пътна маркировка, все още не е ясно.