1

М ладеж на 15-годишна възраст е бил смъртоносно намушкан в южния френски град Роман сюр Изер, съобщи днес местната полиция, цитирана от ДПА.

Парамедиците не са успели да спасят момчето, което е починало в болницата малко след нападението снощи. Според свидетели предишния ден е имало спор между извършителя и жертвата.

Инцидентът се случва на фона на засилващите се притеснения във Франция около броя на свързаните с насилие престъпления с участието на младежи.

Миналият ноември Роман сюр Изер стана известен в страната, след като голяма група местни младежи нападна гости на празненство в съседния град Крепол, намушка 16-годишен смъртоносно и рани още няколко души. В момента се разследват 20 младежи, свързани със случая.

Миналата година 15-годишен ученик беше пребит до смърт от четирима млади мъже на между 17 и 20 години в предградие на Париж. Те са арестувани. Смята се, че са пребили момчето на връщане от училище, оставяйки го в безсъзнание. То е починало в болница в Париж.

Сегашното фатално нападение предизвика възмущението на френските политици. Няколко дни по-рано в южния френски град Монпелие 13-годишно момиче беше пребито почти до смърт от трима младежи край училището ѝ. Две момчета (на 14 и 15 г.) и момиче (на 14 г.) бяха задържани в полицията, отбелязва БТА.