0

60-годишен водач е глобен с 1100 лева, след като е засечен от пътните камери да кара своето „Ламборгини“ със скорост от 164 км/час. 

Камерата е засякла спортната кола на пътя край шуменското Белокопитово, където има ограничение от 60 км/час. Превишението от 104 км/час над допустимото е рекорд, отчетен от шуменската полиция за цялата минала година. Водачът на ламборгинито, чиято адресна регистрация е в Русе, е платил глобата си в 14-дневен срок и така тя била редуцирана до 770 лв. 

Нарушители

Общо 37 166 са нарушенията, свързани със скоростните режими през миналата година и представляват повече от половината от общия брой от 73 306 нарушения, констатирани от шуменските катаджии. От пресцентъра на полицията предоставиха информация за нарушителите, рекордьори за всеки един месец на миналата година. 630 лева е платил през януари за преминаване с превишение от 85 км/час над максимално разрешената скорост водач на лек автомобил „Тойота Корола“ с шуменска регистрация. При ограничение от 60 км/час нарушителят преминал със 145 км край бензиностанцията на „Шел“ при „7-и километър“ край града.